راهنمای خرید

در هنگام خرید یک مانیتور بازی باید به چه چیزهایی توجه کرد؟

چه فاکتورهایی باید در خرید یک مانیتور بازی مورد توجه قرار گیرند؟

در هنگام خرید یک مانیتور بازی باید چه فاکتورهایی را مد نظر داشته باشیم؟ در این مقاله تلاش کرده‌ایم تا با ارائه‌ی اطلاعاتی، به این سوال پاسخ داده و شما را در خریدتان یاری نماییم.

امروزه مانیتورهای بازی در انواع مختلفی (از ابعاد و اندازه‌شان گرفته تا تگ‌های قیمتی مختلف) در دسترس ما قرار دارند؛ این که کدامیک از مانیتورهای ارائه شده در بازار مناسب ما هستند، امری شخصی و در بعضی موارد، امری اقتصادی محسوب می‌شود.

سوال مهمی که در مواجه شدن با طیف وسیعی از مانیتورها با آن روبرو هستیم، این است که کدامیک از آن‌ها برای ما مناسب است؟ در هنگام خرید باید چه فاکتورها و انتظاراتی از مانیتور بازی مد نظر خود داشته باشیم؟ در ادامه تلاش کرده‌ایم تا با ارائه‌ی اطلاعاتی، به این سوال پاسخ و شما را در خریدتان کمک کنیم.

رزولوشن

اولین و مهمترین فاکتور در خرید یک مانیتور بازی، رزولوشن آن است. مانیتورهای امروزی دارای رزولوشن‌های زیر هستند:

  • 1080p (Full HD)
  • 1440p (QHD یا 2K)
  • 2160p (UHD یا 4K)

مانیتور بازی

هر چه مانیتور بتواند رزولوشن بالاتری ارائه دهد، بدین معنی است که با حجم بیشتری از پیکسل‌ها روبرو خواهیم بود که به معنی ارائه‌ی یک تصویر بهتر و نمایش جزئیات بیشتری است؛ گرچه باید به این موضوع نیز توجه داشت که بزرگترین مانعی که باعث می‌شود بازیکنان از کیفیت‌های QHD و UHD بی بهره بمانند، محدودیت سخت افزاری آن‌ها است. QHD بتدریج در حال تبدیل شدن به یک استاندارد جدید در بازی‌ها بوده و تنظیمات آن‌ها قابلیت ارائه‌ی تصاویر را با نرخ فریم ۳۰ فراهم می‌کنند، اما با داستان متفاوتی در مورد UHD روبرو هستیم. برای برخورداری از کیفیت UHD، بازیکنان نیاز به یک کارت گرافیک مدرن و قدرتمند امروزی دارند تا امکان مشاهده‌ی تصاویر با نرخ فریم ۳۰، و اگر خوش شانس باشند، با نرخ فریم ۶۰ را فراهم کند.

راهنمای خرید موس گیمینگ | بهترین موس‌های گیمینگ در سال ۲۰۲۰
خواندن

یکی از توصیه‌های همیشگی این است که قبل از تصمیم گیری در مورد رزولوشن ایده آل خود، قدرت گرافیکی GPU خود را مد نظر قرار داده و ببینید که آیا کارت گرافیکتان امکان ارائه‌ی کیفیت تصویری مورد نظر را خواهد داشت یا خیر؟ در اکثر موارد پیشنهاد می‌شود که با یک دید آینده نگری، رزولوشنی فراتر از حد توان کارت گرافیکتان (با قابلیت پشتیبانی از QHD یا UHD) را مد نظر قرار دهید، چرا که ممکن است در آینده کارت گرافیک مدرن‌تری نسبت به آنچه در حال حاضر در اختیار دارید خریداری کنید.

«نرخ تازه سازی» (Refresh Rate)

مانیتور بازی

نرخ تازه سازی مانیتورها با واحد «هرتز» (Hertz به اختصار Hz) اندازه گیری می‌شود و بیان کننده‌ی مقدار زمانی است که یک مانیتور قابلیت تازه سازی تصاویر را در ثانیه دارد؛ این نرخ همچنین تعیین کننده‌ی تعداد فریم‌هایی است که یک مانیتور می‌تواند آن‌ها را نمایش دهد. نرخ تازه سازی مانیتورها عبارتند از:

  • ۶۰ هرتز
  • ۱۴۴ هرتز
  • ۲۴۰ هرتز

به یاد داشته باشید، بجز مواردی که از یک کارت گرافیک بسیار قدرتمند که قابلیت نمایش تعداد فریم‌های کافی را دارد بهره می‌برید، برخورداری از مانیتوری با نرخ تازه سازی بالا به هیچ عنوان کارایی برایتان نخواهد داشت؛ بنابراین پیش از آنکه تصمیم به خرید یک مانیتور با نرخ تازه سازی ۱۴۴ یا ۲۴۰ هرتز بگیرید، اطمینان حاصل کنید که کارت گرافیک شما قابلیت اجرای بازی‌هایی با نرخ تازه سازی بالا و مد نظرتان را داشته باشد.

«همگام سازی انطباقی» (Adaptive Sync)

مانیتور بازی

پیش از ارائه‌ی توضیحات مربوط به این بخش، اجازه دهید تا شما را با فناوری همگام سازی انطباقی یا Adaptive sync آشنا کنیم؛ این فناوری نرخ تازه سازی مانیتور را با نرخ فریم بازی ویدیویی (خروجی پردازنده گرافیکی) تطبیق می‌دهد، بنابراین شاهد اجرای روان‌تر بازی خود خواهید بود.

راهنمای خرید بهترین هدست گیمینگ در سال ۲۰۲۰
خواندن

در زمان خرید مانیتور، همچنین باید در نظر داشته باشید که دوست دارید مانیتور مورد نظر شما از تکنولوژِی G-SYNC شرکت انویدیا پشتیبانی کند و یا تکنولوژی FreeSync شرکت AMD؟ بیشتر مانیتورهای امروزی صرفاً از یکی از این دو تکنولوژی پشتیبانی می‌کنند، بنابراین باید مراقب انتخاب خود باشید! چراکه اگر کارت گرافیک شما انویدیا باشد اما مانیتور شما از تکنولوژی FreeSync پشتیبانی کند، دیگر قابلیت استفاده از تکنولوژی G-SYNC (و بلعکس) را نخواهید داشت.

شرکت AMD هیچگونه هزینه‌ای را برای برخورداری یک مانیتور بازی از تکنولوژی FreeSync به قیمت آن اضافه نمی‌کند (مانیتورهایی که فقط با تکنولوژی FreeSync سازگار هستند.) اما شرکت انویدیا هزینه‌ای حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار را جهت برخورداری یک مانیتور از تکنولوژی G-SYNC به قیمت آن اضافه می‌کند (مانیتورهایی که فقط با تکنولوژی G-SYNC سازگار هستند.)؛ گرچه بد نیست به این موضوع نیز اشاره کنیم که شرکت انویدیا حین برگزاری نمایشگاه CES سال ۲۰۱۹ اعلام کرد که با ارائه‌ی درایوری، برخی از مانیتورهای دارای تکنولوژی FreeSync را قادر خواهد ساخت تا از تکنولوژی G-SYNC پشتیبانی کنند.

گرچه استفاده از تکنولوژی‌های ذکر شده منجر به تجربه‌ی بهتری از بازی‌های ویدیویی خواهد شد اما شاید این موضوع خیلی هم قابل توجه نباشد، تصمیم با شما است!

نوع پنل

امروزه از دو نوع پنل در ساخت مانیتورها استفاده می‌شود:

  • پنل های TN یا Twisted Nematic
  • پنل‌های IPS یا In-Plane Switching

بجای پرداختن به تفاوت‌های فنی، اجازه دهید به سراغ تفاوت‌های اساسی این دو پنل برویم. پنل‌های IPS کیفیت بصری همه جانبه‌ای را برای بیننده به ارمغان می‌آورند و نتیجه‌ی آن، تولید رنگ‌های زنده‌تر و دقیق‌تر و همچنین امکان مشاهده‌ی مانیتور از هر زاویه‌ای است، اما پنل‌های TN دارای زاویه‌ی دید کمتری هستند. اصلی‌ترین مزیت پنل‌های TN، پشتیبانی از «زمان پاسخ» (Response Time) سریع‌تری می‌باشد.

مانیتور یا تلویزیون، کدام برای اجرای بازی‌ها مناسب‌تر است؟
خواندن

مانیتور بازی

زمان پاسخگویی تعیین کننده‌ی سرعت تغییر رنگ یک پیکسل از سیاه به سفید و مجدداً به سیاه در میلی ثانیه است؛ اما چه چیز این موضوع بر روی اجرای بازی‌ها تاثیر گذار خواهد بود؟ زمان پاسخگویی امکان حرکت صاف و نرم دوربین بازی را فراهم می‌کند. اگر زمان پاسخگویی بالا باشد، نتیجه‌ی آن تاری شدید اجسام در حرکت و شبحی شدن آن‌ها است.

همانطور که در بالا گفته شد، پنل‌های TN قابلیت پشتیبانی از زمان پاسخ ۱ میلی ثانیه را فراهم می‌کنند، اما پنل‌های IPS تنها قادرند که از زمان پاسخ ۴ میلی ثانیه پشتیبانی نمایند؛ بنابراین، انتخاب هر یک از این دو به نظر شما در مورد کیفیت تصویری مد نظرتان بر می‌گردد؛ البته توجه داشته باشید که تفاوت خاصی میان ۱ میلی ثانیه با ۴ میلی ثانیه وجود ندارد، مگر آنکه قصد داشته باشید آن‌ها را فریم به فریم و در کنار یکدیگر بررسی کنید، و یا آنکه در حال حاضر از مانیتوری با زمان پاسخ پایین استفاده و زمان پاسخ ۴ میلی ثانیه برای شما امری محسوس باشد.

ابعاد صفحه نمایش

ابعاد صفحه نمایش موضوع خیلی مهمی در مانیتورها محسوب نمی‌شود، چراکه معمولاً در فواصل کم از آن‌ها استفاده شده و تفاوت‌ها بسیار ناچیز خواهند بود. مانیتورهای بازی امروزی دارای ابعاد صفحه نمایش ۲۱ تا ۲۷ اینچی هستند، چراکه باید قابلیت ارائه‌ی کیفیت تصویر بسیار خوبی را داشته باشند؛ اگر ابعاد از این مقدار بزرگتر شوند، باید در فواصل دورتری از آن‌ها استفاده کرد، اما اگر ابعاد از این مقدار کوچکتر باشند، دیگر نمی‌توان از رزولوشن‌ها و وضوح تصویر خوبی بهره برد.

بهترین پروژکتورهای بازی
خواندن

این که ابعاد صفحه نمایش مانیتور شما چقدر باشد، بطور کامل به خودتان مربوط می‌شود، گرچه اگر بخواهید از مانیتورهایی با کیفیت 1080p استفاده کنید، بهتر است به سراغ ابعادی بزرگتر از ۲۴ اینچ نروید چراکه نتیجه‌ی آن، تراکم کمتر پیکسل‌ها و ایجاد پدیده‌ی «الایزینگ» (Aliasing) خواهد بود.

اتصالات

مانیتورهای بازی امروزی دارای پورت‌های ورودی و خروجی زیر هستند:

  • DisplayPort 1.4: بهترین انتخاب برای انتقال صدا و تصویر از رایانه‌ی شخصی به مانیتور.
  • HDMI 1.4/2.0: قابلیت پشتیانی از نرخ تازه سازی خوبی را در رزولوشن‌های بالا همچون پورت DisplayPort ندارد اما برای رزولوشن‌های پایین‌تر انتخاب مناسبی است و امکان انتفال صدا و تصویر را فراهم می‌کند.
  • خروجی صدای ۵ میلی متری: پورتی مناسب برای اتصال مستقیم هدفون یا اسپیکرها به مانیتور (بجای مادربرد یا کیس).

مانیتور بازی

بجز پورت‌های گفته شده، یک مانیتور ممکن است که دارای پورت‌های ۳.۵ میلی متری ورودی صدا و یک یا چند پورت مختلف USB باشد.

اتصالات متنوع دیگری نیز وجود دارند که یک مانیتور می‌تواند از آن‌ها بهره‌مند باشد اما پورت‌های گفته شده در بالا جزء مهمترین آن‌ها هستند. بطور کلی سازگاری صدا و تصویر نمی‌تواند مشکل جدی محسوب شود، چراکه کارت‌های گرافیک معمولاً دارای یک یا چند پورت DisplayPort یا HDMI هستند و هر دوی آن‌ها امکان انتقال صدا را فراهم می‌کنند.

تنها موضوع مهم در بخش اتصالات، توجه به حضور پورت USB برروی مانیتور است، چراکه شما را قادر می‌سازد تا از آن بصورت مستقیم استفاده و خریدتان را هدفمند‌تر می‌کند.

حرف آخر

کلیه‌ی فاکتورهای مهمی که باید در زمان خرید یک مانیتور بازی مد نظر داشته باشید را در بالا توضیح دادیم، با رعایت همه‌ی آن‌ها، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که خرید هوشمندانه‌ای انجام خواهید داد.

عضویت
اطلاع از
guest

0 Comments
بیشترین رای
جدیدترین دیدگاه‌ها قدیمی‌ترین دیدگاه‌ها
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه‌ها
دکمه بازگشت به بالا
0
Would love your thoughts, please comment.x