پس از عرضه نسخه جدیدی از این مجموعه در سال ۲۰۱۹ از سوی استودیوی Creative Assembly یعنی Total War: Three Kingdoms، به نظر ما حال زمان آن رسیده که در این مقاله به بررسی بهترین بازیهای سری Total War قبل از انتشار این عنوان بپردازیم. از عنوان Shogun گرفته تا بازی Thrones of Britannia، بیایید ۲۰ سال گذشته سری Total War را بررسی کنیم. در ادامه با ما در پیکسل آرتس همراه باشید.
هر چند پیش از آنکه این مقاله را ادامه دهیم، ابتدا میخواهم این موضوع را مشخص کنم که به نظر بنده، بازیهای سری Total War هیچکدام عناوین بدی نیستند. بعضی از آنها به صورت کلی/طبق نظرات شخصی بهتر از باقی عناوین میباشند، اما تاکنون هیچکدام از آنها بد نبودهاند. با این وجود، بدون شک دیدگاه من بسیار جانبدارانه بوده و این لیست شخصی من است. اگر با رتبهبندی سری Total War در این مقاله موافق نیستید، خوشحال میشوم در این رابطه دیدگاه شما را در بخش نظرات مطالعه کنم.
همچنین شایان ذکر است، که رتبهبندی من براساس گیمپلی این عنوان در زمان عرضه نبوده، و آنها را با استانداردهای امروز مقایسه کردهام. بدین معنی که شاید عناوین قدیمیتر رتبههای پایینتری نسبت به حق واقعیشان بگیرند. اما خب، ایجاد یک لیست سلیقهای همچین مواردی نیز دارد. خب، بگذارید از صحبتهای جانبی دست کشیده و رتبهبندی سری Total War را آغاز کنیم.
۱۲) Total War Saga: Thrones of Britannia محصول سال ۲۰۱۸
عنوان Thrones of Britannia از سری Total War میتوانست عنوان بینظیری باشد… البته اگر با قیمتی بسیار پایینتر به عنوان یک بسته الحاقی برای Attila/Rome 2 منتشر میشد. به نظرم تغییرات متعدد ایجاد شده در این بازی بسیار مناسب هستند، اما بدون شک قیمت این بسته بیش از اندازه زیاد است.
برعکس بیشتر عناوین جدید از سری Total War، بازی Thrones of Britannia ارزش تکرار بسیار زیادی ندارد. به دلیل برهه زمانی و موضوع انتخاب شده برای این عنوان، اکثر نیروهای نظامی درون بازی عملاً یکی هستند و از تفاوتهای بسیار کمی برخوردارند.
اگر Thrones of Britannia بجای محصول فعلی، Medieval 3 بوده و دارای تنوع بیشتر و یک بخش کمپین بزرگ (Grand Campaign) میبود، بدون شک جایگاهی در دیگر سوی این لیست پیدا میکرد. با این وجود… این بدین معنا نیست که Thrones of Britannia بازی بدی میباشد، به هیچ وجه. اولین یا دومین باری که Thrones of Britannia را تجربه کنید، یک بازی بسیار عالی برایتان خواهد بود. تنها اشکال کار اینجاست که به عنوان نسخهای از سری Total War متاسفانه این بازی آن قابلیت تکراری که از این مجموعه عناوین انتظار دارید را به شما ارائه نمیدهد.
۱۱) Shogun: Total War محصول سال ۲۰۰۰
Shogun عنوانی بود که کلید استارت این مجموعه محبوب را زد. با وجود آنکه در سال ۲۰۰۰ محبوبیت زیادی نداشت، اینقدر موفق عمل کرد که سری Total War را در بین بازیکنان جا بیندازد. با توجه به آنکه هنگام عرضه Shogun من تنها ده سال داشتم، چندین سال طول کشید تا درست و حسابی به سمت این عنوان بروم. اما زمانی که پس از تجربه بازی Medieval این عنوان را یافتم، کاملاً شیفته آن شدم و تا به امروز هوادار سری Total War هستم.
هرچند، وقتی صحبت در مورد یک بازی رایانهای باشد، ۲۰ سال زمان بسیار زیادی است. نصب و بازی کردن عنوان Shogun در سال ۲۰۲۰، مانند آن بوده که در زمان به گذشته سفر کنید؛ از رابط کاربری و جزئیات گرافیکی گرفته تا حتی گیمپلی Shogun همگی بسیار قدیمی و تاریخ گذشته شدهاند. در دوران خودش این بازی بینظیر بود، اما متأسفانه امروزه تجربه آن لذت بخش نیست، خصوصاً وقتی با سایر گزینههای موجود در این لیست مقایسه شود.
۱۰) Medieval: Total War محصول سال ۲۰۰۲
بازی Medieval اولین نسخه از سری Total War بود که من در همان سال ۲۰۰۲ در زمان عرضهاش آن را تجربه کردم. به یاد دارم که بخش کمپین داستانی چهارگانه آن (چهارگانه یا 4X زیرمجموعهای از سبک استراتژی رئال تایم میباشد)، مبارزات غولآسایش (برای آن زمان) و آنکه هیچ بازی دیگری شبیه آن وجود نداشت (حداقل آن زمان اینگونه فکر میکردم) مرا کاملاً حیرت زده کرده بود. همانطور که بالاتر به آن اشاره داشتم، همین موقعها بود که Shogun را یافتم. اما بگذارید برگردیم سروقت Medieval. این بازی با تمامی عناوین RTS موجود در بازار تفاوت داشت.
همانند نسخه Shogun، عنوان Medieval نیز در زمان خود بازی بینظیری بود. هرچند، به نظرم در زمان حال این بازی کاملاً تاریخ گذشته است. بدون شک تجربه بازی برای مدتی کوتاه و دیدن آنکه بازیهای رایانهای ۱۸ سال گذشته چگونه بودهاند (و برای ایجاد حس نوستالژی) میتواند سرگرم کننده باشد… اما خارج از این موضوع، اگر میخواهید برای اولین بار سری Total War را تجربه کنید، Medieval عنوانی نیست که دنبالش میگردید.
۹) Rome: Total War محصول سال ۲۰۰۴
پس از موفقیت نسخه Medieval، عنوان Rome نیز که دنبال کننده راه آن بود، موفق شد تا به پرفروشترین نسخه در تاریخ سری Total War بدل شود. این نسخه تاکنون تنها عنوان از این مجموعه بوده که موفق شده تا بیش از یک میلیون نسخه بفروشد. دستیابی به این مهم برای یک بازی RTS و چهارگانه دستاوردی بسیار بزرگ است، خصوصاً وقتی این موضوع را به یاد بیاوریم که سبک استراتژی در مقابل عناوین سبکهای محبوبتر چون سبک شوتر اول شخص، مخاطبان بسیار کمتری دارد. فروش بسیار خوب بازی Rome زمانی واضحتر میشود که یادمان بیاید این عنوان در سال ۲۰۰۴ در کنار عناوین محبوبی چون Half Life 2 و World of Warcraft عرضه شد. در مورد محبوبیت این نسخه از سری Total War، کافیست اشارهای به دوبله زبان فارسی محبوب این نسخه در کشورمان داشته باشیم، که بدون شک خاطرات زیادی را برای بازیکنان ایرانی قدیمیتر این مجموعه ایجاد کرده است.
Rome بازیی بود که میتوانست به آسانی مرا از سایر کارهایم دور کرده و به سمت خود بکشاند. یکدفعهای ایدهای به ذهن من خطور میکرد و باید برای پیاده کردنش Rome را اجرا نموده و آن را امتحان میکردم. از آنجایی که ۱۶ سال از زمان عرضه این عنوان در سال ۲۰۰۴ گذشته است، میتوانید تصور کنید که اکنون بازی Rome Total War چقدر تاریخ گذشته شده باشد. بازی کردن آن در سال ۲۰۲۰ به اندازه Shogun یا Medieval بد نبوده اما تأثیر گذر زمان روی بازیهای رایانهای و شراب کاملاً در تضاد با یکدیگر است، و این موضوع برای سری Total War نیز صدق میکند.
۸) Empire: Total War محصول سال ۲۰۰۹
نظر دادن در مورد Empire کمی مشکل است. از یک سو، مکانیزمهای گیمپلی و برهه زمانی آن به علاوه بستههای الحاقیش، بینظیر بودند. از سوی دیگر، این نسخه احتمالاً بدترین هوش مصنوعی در سری Total War را دارد، حداقل اگر بدون استفاده از هیچگونه مادی (Mod) آن را تجربه کنید. اگر از برهه زمانی که بازی در آن جریان دارد، یعنی قرن ۱۸ میلادی، خوشتان میآید، نسخه ماد شده این بازی میتواند یکی از بهترین تجربههای شما باشد.
۷) Total War: Attila محصول سال ۲۰۱۵
Attila برای من شبیه Rome 2 بود، با این تفاوت که مکانیزمهای آن کمی فرق داشتند و از داستان و برهه زمانی تاریکتری بهره میبرد. بازی کردن بخش داستانی اصلی Hun میتواند بسیار جذاب باشد، اما انجام بازی با هر کدام از گروههایی که در Rome 2 نیز حضور داشتند، این حس را به شما میدهد که هیچ چیز تغییر نکرده است. من همیشه بر این باور بودم که Attila میتوانست به عنوان یک بسته الحاقی برای Rome 2 عملکرد بسیار بهتری داشته باشد تا آنکه به صورت یک بازی جداگانه عرضه شود.
باید بگویم که Attila عملاً همان Rome 2 بوده که دارای مقداری ویژگیهای اضافی، بعضی گروههای جدید و مشکلات کمتر در زمان عرضه است. با این وجود، بازی Total War: Attila همچنان ارزش تجربه کردن را دارد.
۶) Total War: Warhammer محصول سال ۲۰۱۶
باید اعتراف کنم که زمان معرفی Warhammer، نسبت به آن بسیار بدبین بودم. نه بخاطر آنکه از دنیای 40K خوشم نمیآمد، دلیل بدبینی من آن بود که نمیخواستم سری Total War از برهههای زمانی تاریخی که دیگر بخشی از هسته مرکزی این مجموعه شده بودند، دور شود. برخلاف تصورم، Warhammer بازی بسیار خوبی از آب در آمد. من وقت زیادی را پای آن صرف کردم و بیشتر این زمان تجربه خوب و لذتبخشی داشتم.
با اضافه کردن جادو و مکانیزمهای پرواز، در کنار رفتن به یک دنیای فانتزی، Warhammer قدمی بسیار متفاوت نسبت به فرمول همیشگی Total War به حساب میآمد، اما نهایتاً، همه این موارد به خوبی با یکدیگر عمل کردند. اگر شما از دسته هواداران دنیای 40K بوده و از بازیهای استراتژی چهارگانه نیز لذت میبرید، Total War: Warhammer میتواند برای شما عنوانی لذتبخش باشد.
۵) Medieval II: Total War محصول سال ۲۰۰۶
Medieval 2 از آن دسته عناوینی بود که در زمان عرضهاش آن را زیاد بازی نکردم. تقریباً دو سالی وقت برد تا به آن بازگشته و واقعاً تجربهاش کنم. اما زمانی که با جدیت آن را ادامه دادم، بار دیگر یک عنوان از سری Total War مرا مجذوب خود کرده بود. زمانی که من بالاخره بازی کردن Medieval 2 رو آغاز نمودم، تمام بستههای الحاقی آن منتشر شده و خط زمانی داستانش صدها سال را پوشش میداد. حجم کارهای قابل انجام در Medieval 2 و قابلیت تکرار آن به حدی بالا بود، که به آسانی بیش از ۲۰۰ ساعت را پای این نسخه از مجموعه Total War گذاشتم.
این نسخه هنوز برای بازی کردن مناسب است، هرچند کم کم میتوان سن و قدمت آن را دید، خصوصاً اگر پیش از آن یکی دیگر از عناوین جدیدتر این مجموعه را تجربه کرده باشید.
۴) Napoleon: Total War محصول سال ۲۰۱۰
میتوان گفت که نسخه Napoleon تمام مواردی که بازیکنان این مجموعه در نسخه Empire از آنها گله داشتند را بازگردانده، و آنها را کمی بهتر کرده است. این نسخه وقایع جنگهای انقلاب فرانسه را دنبال کرده و بخش داستانیش لشکرکشیهای ناپلئون به ایتالیا و مصر را تا نبرد واترلو پوشش میدهد. این برهه زمانی را بسیار دوست داشتم و تعداد وسیع و متنوعی از نیروهای نظامی که توانایی کنترل آنها را داشته یا در نبرد روبرویشان قرار میگرفتید، بازی را برایم جذاب میکردند. کمپین بزرگ Napoleon نیز به نظرم یکی از بهترین و متنوعترین کمپینها نسبت به عناوین قبلی این مجموعه بود.
البته باید بگویم که دیدگاه جانبدارانهای نسبت به این برهه زمانی دارم، زیرا از دوران کودکی و نوجوانی مجموعه کتابهای Sharpe را مطالعه میکردم.
۳) Total War: WARHAMMER II محصول سال ۲۰۱۷
Warhammer 2 پیشرفت قابل توجهای نسبت به نسخه اول به حساب میآمد. این عنوان نقشهای بسیار بزرگتر و گروههای زیادتری را به شما ارائه میداد. اما به نظر نمیرسید که گیمپلی کلی بازی تغییرات زیادی کرده باشد – البته نه آنکه نیاز آنچنانی به تغییر در گیمپلی آن حس شود.
Warhammer 2 همچنین بسته الحاقی نسبتاً منحصر به فردی را ارائه داده که یک کمپین بزرگ جدید با نام Mortal Empires بود. این بسته الحاقی تمامی محتویات موجود از دو نسخه Warhammer در سری Total War را با یکدیگر ترکیب نموده تا بخش داستانی غولآسایی با ۷۵ گروه قابل انتخاب، برای شما ایجاد کند. هرچند، این وسط یک مشکل کوچک وجود دارد، برای استفاده از این بسته الحاقی شما باید هر دو نسخه از سری بازیهای Total: Warhammer را داشته باشید.
در مجموع، این نسخه محتویاتی بیشتر ولی مشابه با نسخه اول Warhammer ارائه داد که به نظرم یک نکته مثبت برای آن حساب میشود. این عنوان استراحت خوبی از داستانهای تاریخی سایر بازیهای Total War برای شما فراهم آورده و پنجرهای مناسب و عمیق جهت شناخت بیشتر دنیای Warhammer برای بازیکنان مجموعه Total War میباشد.
۲) Total War: Rome II محصول سال ۲۰۱۳
قبل از آنکه چنگکها و مشعلهها خود را بیرون بیاورید، ابتدا به حرفهایم گوش دهید. شاید Rome 2 در زمان عرضهاش مشکلات بسیار متعددی داشت، اما الان در سال ۲۰۲۰ به یک عنوان بسیار خوب بدل گشته است. حتی بدون در نظر گرفتن مادهای انتشار یافته برای این عنوان، Rome 2 به آسانی دومین عنوان برتری در سری تاریخی Total War است. اگر مادها را در نظر بگیریم، این عنوان حتی امکان دارد بهتر از Shogun 2 باشد.
با این وجود… اگر شما یک محیط و داستان فانتزی را ترجیح میدهید، بدون شک Warhammer 2 از همه لحاظ بسیار سرتر از Rome 2 است. از آنجایی که من (تا حدودی) به تاریخ نظامی علاقه دارم، یک محیط و برهه تاریخی را ترجیح میدهم.
۱) Total War: Shogun 2 محصول سال ۲۰۱۱
Shogun 2 عملاً محبوبترین نسخه من برای ورود به سری Total War باقی مانده است. میتوانم به جرأت بگویم که توانایی نشانهگیری دستی توپها – و حتی مسلسلهای گاتلینگ در بسته الحاقی Fall of the Samurai – بهترین ویژگی در کل سری Total War میباشد. گاهی اوقات من فقط دو مسلسل گاتلینگ، یک یا دو واحد نیزهای و البته یک ژنرال را به میدان جنگ آورده و در مقابل ارتشی از دشمن قرار میدهم. مسلسلها تا آخرین لحظه به شلیک کردن به سمت دشمن ادامه داده، سپس دشمنانی که به من نزدیک شدهاند را در حالت اسلوموشن در حالی که مسلسل خود را به صورت دستی کنترل میکنم، به سبک فیلم آخرین سامورایی کاملاً از بین میبرم. بله، این نسخه به آسانی بهترین عنوان در سری Total War است.
نقشه بازی Shogun 2 حس غولآسایی داشت، با وجود آنکه در مقایسه با عناوین پیشین عرضه شده از این مجموعه، در تکه زمینی به نسبت کوچکتر از بازیهای قبلی اتفاق میافتاد. گروههای موجود در بازی با وجود آنکه به صورت ظاهری شبیه به یکدیگر به نظر میرسیدند، در عمل بسیار منحصر به فرد و خاص بودند. بستههای الحاقی عرضه شده برای بازی نیز دقیقاً رسالت خود را انجام داده و بدون آنکه حس «بیمصرفی» یا «بیهودگی» داشته باشند، این عنوان را گسترش دادند.
اگر به دنبال یک نسخه از سری Total War هستید تا وارد این مجموعه شوید و همچنین از دنبال کردن داستانی در طول صدها سال از تاریخ ژاپن لذت میبرید، Shogun 2 میتواند بازی مورد نظر شما باشد.
رتبهبندی عناوین سری Total War – جمعبندی
از Thrones of Britannia تا Shogun 2، من عناوین عرضه شده در سری Total War تا این لحظه را بدین صورت رتبهبندی میکنم (البته بدون در نظر گرفتن Three Kingdoms). علاقمند هستم تا نظر شما را در مورد این رتبهبندی بدانم و اگر شما عنوان Three Kingdoms را نیز تجربه کردهاید، برایم جالب است بدانم که چه رتبهای در قیاس با سایر عناوین این مجموعه به آن نسخه میدهید.
در هر صورت امیدوارم از مطالعه این مطلب لذت برده باشید و اگر تاکنون این مجموعه را تجربه نکرده و در آینده میخواهید آن را امتحان نمایید، ورای از نسخه انتخابیتان، اوقات خوبی را در کنار سری Total War سپری کنید.
اگه من بخوام نظر بدم رتبه بندی من به این صورته:
۱- three kingdoms و shogun 2 مشترکا با هم اول هستن (باوجود اینکه تری کینگدامز رو کلا سه بار بیشتر بازی نکردمش)
۲- rome II و آتیلا
۳- napoleon
بقیه هم بدرد لای جرز میخورن (البته توهین به حساب نیارید، این نظر شخصی منه)
فقط یه سوال و اون اینکه من ماد های اتیلا رو نمیتوننم اجرا کنم، از بعضی بچه ها پرسیده بودم میگفتن مشکل از ماد منیجره
تو بازی های قدیمیه توتالوار رو بازی کردی که اینو میگی؟
روم ۱ یکی از بهترین توتالوارا بود فقط گرافیکش پایین بود و حتی اون گرافیک زمان خودش (۲۰۰۴) خارقالعاده بود .