در این مقاله لیستی از بهترین مانیتورهای گیمینگ سال ۲۰۲۰ را تهیه و ارائه کردهایم که نیازهای مختلف بازیکنان را پوشش داده و آنها را قادر میسازند که بازیهای خود (مخصوصاً بازیهای رقابتی) را با ابعاد مختلفی نظیر فوق العاده گسترده، اندازهی صفحه نمایش تلویزیون و یا صفحه نمایشی با بهترین کیفیت اجرا کنند. در لیست آماده شده، احتمال اجرای بازیها توسط دو کنسول نسل جدید PS5 و Xbox Series X نیز در نظر گرفته شدهاند.
در ادامه لیستی از برترین مانیتورهای گیمینگ را در ۱۰ دستهی مختلف معرفی کردهایم و میتوانید با نگاهی سریع و گذرا به آنها، مانیتور مورد نظرتان را انتخاب کنید:
- بهترین مانیتور از نظر کلی: مانیتور ROG Swift PG35VQ «ایسوس» (Asus)
- بهترین مانیتور از نظر ارزش: مانیتور Raptor «ریزر» (Razer)
- بهترین مانیتور از نظر پهنای صفحه نمایش: مانیتور CRG90 – C49RG90 «سامسونگ» (Samsung)
- بهترین مانیتور ۲۷ اینچی: مانیتور ROG Swift PG27UQ ایسوس
- بهترین مانیتور Quad HD: مانیتور Elite XG270QG «ویوسونیک» (ViewSonic)
- بهترین مانیتور از نظر بودجه: مانیتور XG2401 ویوسونیک
- بهترین مانیتور با ابعاد صفحه نمایش تلویزیون: مانیتور 55OLED Gaming Monitor «ایلینور» (Alienware)
- بهترین مانیتور ۴۳ اینچی: مانیتور ROG Strix XG438Q ایسوس
- بهترین مانیتور با امکان پشتیبانی از فناوریHDR: مانیتور AGON AG322QC4 «ایاُسی» (AOC)
- بهترین مانیتور برای کنسولهای بازی: مانیتور CG32UQ ایسوس
در ادامه به بررسی اجمالی مزایا و معایب مانیتورهای گفته شده خواهیم پرداخت.
۱- مانیتور مدل ROG Swift PG35VQ ایسوس
مزایا:
- اجرای بینظیر بازیها با سرعت ۲۰۰ هرتز و قابلیت پشتیبانی از فناوری HDR و G-Sync شرکت «انویدیا» (Nvidia)
- کیفیت تصاویر فوق العاده
- صفحه نمایش بزرگ و خمیده با پشتیبانی از رزولوشن ۳۴۴۰×۱۴۴۰
- دارای طراحی منحصر بفرد و نور LED در قسمت پایه
معایب:
- از درگاههای اتصال خوبی برخوردار نیست.
- بسیار گران نسبت به رقبا
- کاهش و افزایش روشنایی ناگهانی
مانیتور ROG Swift PG35VQ شرکت ایسوس بدون تردید یکی از مانیتورهای گیمینگ فوق العادهی بازار است؛ این مانیتور هر آن چیزی که از یک صفحه نمایش مخصوص بازی ویدیویی انتظار دارید را در اختیارتان قرار میدهد، چیزهایی مثل رزولوشون ۳۴۴۰×۱۴۴۰، پشتیبانی از فناوری HDR و فناوری فوق العادهی G-Sync شرکت انویدیا و همچنین «نرخ تازهسازی» (Refresh Rate) اورکلاک ۲۰۰ هرتزی. صفحه نمایش ۳۵ اینچی این مانیتور، از ابعاد مناسبی جهت قرارگیری روی میز بهرهمند است و طراحی منحصر بفرد پایهی آن، ظرافت قابل توجهی دارد.
این مانیتور حدود ۲۵۰۰ پوند قیمت دارد و یک انتخاب گران قیمت محسوب میشود و از مشکلات کوچکی نظیر کمبود درگاه و یکپارچه نبودن بلندگوها برخوردار است.
۲- مانیتور مدل Raptor ریزر
مزایا:
- برخوردار از صفحه نمایش فوق العادهی Quad HD
- پوشش رنگ کامل sRGB
- بهترین عملکرد در زمان اجرای بازیها
- طراحی ظریف و نورپردازی خیره کنندهی RGB
معایب:
- نسبت به مانیتورهای مشابه از قیمت بیشتری برخوردار است.
- نقص در یکپارچگی بلندگوها
میان قیمت و عملکرد مانیتور Raptor ریزر شکاف عمیقی وجود دارد! با توجه به هزینهای که برای خرید این محصول میپردازید، بجای کیفیت 4K تنها یک پنل Quad HD از نوع IPS دریافت خواهید کرد که البته از کیفیت بالایی برخوردار است؛ این صفحه نمایش قابلیت ارائهی تصاویر با کیفیتی را داشته و کوچکترین جزئیات را به نمایش میگذارد؛ همچنین صفحه نمایش IPS به شما اجازه خواهد داد تا از هر زاویهای به تماشای این مانیتور بپردازید و مشکلی نداشته باشید.
این مانیتور از نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتز برخوردار بوده و برخلاف سایر مانیتورهای گیمینگ که صرفاً از یکی از دو فناوری G-Sync انویدیا یا FreeSync ایامدی پشتیبانی میکنند، این محصول از هر دوی این فناوریها پشتیبانی نموده که از اصلیترین ویژگیهای آن به حساب میآید، چراکه اگر یک مانیتور تنها قابلیت پشتیبانی از یکی از این دو فناوری را داشته باشد، کاربر برای برخورداری از مزایای آن، حتماً باید کارت گرافیک مربوط به همان فناوری را خریداری کند و اگر از کارت گرافیک دیگری برخوردار باشد، دیگر نمیتواند از این فناوریها استفاده کند؛ بطور مثال اگر از کارت گرافیک انویدیا استفاده میکنید، مانیتور شما باید قابلیت پشتیبانی از فناوری G-Sync را داشته باشد، اما اگر مانیتور از فناوری FreeSync پشتیبانی کند، دیگر امکان استفاده از آن را نخواهید داشت، این موضوع در مورد کارت گرافیکهای ایامدی نیز صدق میکند؛ در نتیجه کاربر پولی را جهت بهرهمندی از فناوریای پرداخت کرده که امکان استفاده از آن را ندارد، اما این مانیتور محدودیتی را در مقابل خریداران خود قرار نداده و به آنها امکان استفاده از هر کارت گرافیکی را داده است، گرچه این موضوع کمی هم روی افزایش قیمت آن تاثیر گذار بوده است.
تمام قابلیتهای مانیتور Raptor آن را به مانیتور مناسبی برای اجرای بازیها تبدیل کردهاند، مگر یک ویژگی که از قضا ویژگی بسیار مهمی هم در یک مانیتور بازی محسوب میشود! «زمان پاسخگویی» (Response Time) این محصول ۷ میلی ثانیه گزارش شده است که مدت زمان بسیار بالایی برای اجرای یک بازی ویدیویی به حساب میآید! گرچه با استفاده از نرم افزار هوشمندی که ریزر ارائه داده است، میتوان این مقدار را به ۱ میلی ثانیه رساند که زمان بسیار بهتری به محسوب میشود. اگر با زمان پاسخگویی آشنایی ندارید، باید گفت که این پارامتر، تعیین کنندهی سرعت تغییر رنگ یک پیکسل از سیاه به سفید و مجدداً از سفید به سیاه در واحد میلی ثانیه است و اگر مقدار آن زیاد باشد منجر به تاری شدید اجسام در حال حرکت و شبحی شدن آنها خواهد شد؛ بنابراین زمان پاسخگویی یکی از فاکتورهای مهم در مانیتورهای گیمینگ محسوب میشود.
مانیتور Raptor شاید یک مانیتور مناسب برای اجرای بازیهای ویدیویی نباشد، اما از قابلیتهای منحصر بفردی برخوردار است و قادرید که تمام آنها را تنها با پرداخت ۶۹۹ پوند بدست آورید؛ اگر در حال حاضر تجهیزات جانبی دیگری از برند ریزر را در اختیار دارید، این مانیتور میتواند گزینهی خرید بسیار خوب و وسوسه انگیزی برای شما باشد و یکپارچگیی را در میان تجهیزات جانبی برقرار خواهد کرد و به شما اجازه میدهد تا از نور پردازی RGB آنها، نهایت لذت را ببرید.
۳- مانیتور CRG90 – C49RG90 سامسونگ
مزایا:
- کیفیت خیره کنندهی صفحه نمایش
- عملکرد فوق العادهی فناوری HDR
- طراحی بدنهی عالی
- وضوح بالا
- برخورداری از OSD سریع و جذاب
معایب:
- نسبت تصویر ۳۲:۹ این مانیتور شاید برای همه مناسب نباشد.
- در همگامسازی با برخی از کارتهای گرافیک مشکل دارد.
- دارای بلندگوی داخلی نیست.
- نرخ تازه سازی متوسط
- زمان پاسخگویی ۴ میلی ثانیه
مانیتور CRG90 سامسونگ یکی از بهترین مانیتورهای گیمینگ دارای صفحه نمایش گسترده به حساب میآید. با خرید این محصول نمایشگری را بدست خواهید آورد که قابلیت نمایش تصاویر با کیفیت بینظیر و رزولوشن ۵۱۲۰ در ۱۴۴۰ پیکسل را خواهد داشت؛ همچنین این مانیتور از فناوری VESA DisplayHDR 1000 نیز پشتیبانی میکند. بهرهمندی از کنتراست عالی و همچنین پوشش فضای رنگی sRGB، منجر به ارائهی تصاویر فوق العادهای از بازیهای ویدیویی خواهد شد، تصاویری که بسیار غنی و رنگارنگ خواهند بود.
بزرگی بیش از حد، گران بودن و محدودیت ۱۲۰ هرتزی نرخ تازه سازی، از ویژگیهای منفی مانیتور CRG90 به حساب میآیند؛ گرچه این مانیتور میتواند برای بازیکنانی که روی میز خود از فضای کافی برخوردار هستند و محدودیت بودجهای خاصی ندارند، انتخاب بسیار خوبی باشد.
۴- مانیتور ROG Swift PG27UQ ایسوس
مزایا:
- کیفیت تصاویر فوق العاده
- عملکرد عالی در زمان اجرای بازیها
- پشتیبانی خوب از فناوری HDR
- پشتیبانی منحصر بفرد از کیفیت 4K
معایب:
- گران قیمت
- با وجود تمام ویژگیهای خوب، اما باز هم با یک مانیتور ۲۷ اینچ روبرو هستیم.
بدون تردید مانیتور ROG Swift PG27UQ برادر کوچکتر مدل ROG Swift PG35VQ محسوب میشود که پیش از این به بررسی آن پرداخیتم. مانیتور ROG Swift PG27UQ قابلیت پشتیبانی از کیفیت 4K، فناوری HDR و نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتز را داشته و قادر است که تصاویری با کیفیت فوق العادهای را به نمایش بگذارد؛ گرچه ابعاد صفحه نمایش آن کمی کوچک است.
این مانیتور از صفحه نمایش ۲۷ اینچی برخوردار بوده و در نتیجه میتوان آن را به راحتی روی تمام میزها قرار داد اما از طرفی دیگر، این مانیتور ۱۷۰۰ پوند قیمت دارد که قیمت بسیار زیادی برای یک مانیتور گیمینگ در چنین ابعادی است! فارغ از بحث قیمت، اگر بدنبال یک مانیتور گیمینگ ۲۷ اینچی میگردید، ما همین مانیتور را به شما پیشنهاد میدهیم، اما مطمئناً میتوان مانیتور مناسبی را با قیمت پایینتری پیدا کرد.
۵- مانیتور Elite XG270QG ویوسونیک
مزایا:
- قابلیت نمایش ریزترین جزئیات بازیها
- نمایش رنگهای ثابت و دقیق
- برخوردار از گزینههای تنظیم زیاد
- طراحی بدنهی هوشمندانه و براق
معایب:
- میتوانست مقدار کنتراست بهتری داشته باشد.
- قیمت آن نسبت به محصولات مشابه بیشتر است.
- عدم برخورداری از درگاه اتصال USB Type C
مانیتور Elite XG270QG یک محصول همه جانبه برای بازیهای ویدیویی محسوب میشود و در لیست ما، عنوان بهترین Quad HD را به خود اختصاص داده است. از ویژگیهای این مانیتور میتوان به پشتیبانی از رزولوشن 1440p، نرخ تازه سازی ۱۶۵ هرتز و فناوری G-Sync انویدیا اشاره کرد. یکی دیگر از نکات قابل توجه و جذاب در مورد این مانیتور، این است که سازندگان آن توانستهاند با استفاده از صفحه نمایش IPS، زمان پاسخ ۱ میلی ثانیه را ارائه دهند! بنابراین میتوانید انتظار نمایش تصاویر فوق العادهای را از این مانیتور داشته باشید.
در رابطه با زمان پاسخ ۱ میلی ثانیهای صفحه نمایش این مانیتور، لازم است که توضیحی ارائه دهیم. بصورت کلی در ساخت صفحه نمایش مانیتورها از دو نوع پنل IPS و TN استفاده میشود. پنلهای IPS دارای کیفیت بسیار بالا و زاویهی دید گستردهای هستند و میتوانند که حداقل زمان پاسخ ۴ میلی ثانیه را ارائه دهند که برای اجرای بازیهای ویدیویی خیلی مناسب نیست؛ پنلهای TN نسبت به IPS از کیفیت پایینتری برخوردار بوده و دارای زاویهی دید محدودی هستند و برای تماشای مناسب آنها، باید از روبرو به صفحه نمایش نگاه کرد، در غیر اینصورت با کاهش کیفیت تصاویر و محو شدن آنها روبرو خواهید شد؛ با وجود کیفیت پایینتر پنلهای TN، اما آنها امکان ارائهی زمان پاسخ ۱ میلی ثانیهای را دارند که برای اجرای بازیهای ویدیویی بسیار مناسب است. بنابراین طراحان مانیتورهای گیمینگ باید از خلاقیت و توان خود استفاده کرده و از مزایا و معایب این پنلها، به خوبی بهره ببرند. به همین دلیل است که کار طراحان مانیتور Elite XG270QG ویوسونیک در ارائهی زمان پاسخ ۱ میلی ثانیهای در صفحه نمایش IPS را بسیار خوب میدانیم؛ با چنین ویژگیی، بازیکنان قادرند تا هم از قابلیتهای بینظیر صفحه نمایش IPS استفاده کنند و هم از زمان پاسخ بسیار کم این مانیتور در زمان اجرای بازیها لذت ببرند.
از بزرگترین معایب مانیتور Elite XG270QG، نسبت کنتراست ۸۰۶:۱ آن است که البته با توجه به عملکرد این مانیتور در ارائهی تصاویر مربوط به اسنوبورها و eSport، میتوان از نسبت کنتراست نه چندان مطلوب آن چشم پوشی کرد.
۶- مانیتور XG2401 ویوسونیک
مزایا:
- عملکرد مناسب در زمان اجرای بازیها
- کیفیت کلی تصاویر خوب
- نسبت به قیمت آن از قابلیتهای مناسبی برخوردار است.
معایب:
- طراحی ساده
مانیتور XG2401 از تمام قابلیتهای مهمی که یک بازیکن eSports به آنها نیاز دارد، برخوردار است. این مانیتور از نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتز و زمان پاسخ ۱ میلی ثانیه برخوردار بوده و قابلیت تنظیم ارتقاع و چرخیدن به طرفین را نیز دارد. مانیتور XG2401 از فناوری FreeSync شرکت ایامدی استفاده نموده و در نتیجه اگر از کارت گرافیکهای ایامدی (رادون) استفاده کنید، بازیهای شما نرخ فریم فوق العاده و بدون مشکلی را خواهند داشت.
با وجود قابلیتهای بسیار خوب این مانیتور، اما معایبی نیز در آن وجود دارند. جهت ارائهی نرخ تازه سازی بسیار سریع و همچنین زمان پاسخ بسیار کم، سازندگان این مانیتور از صفحه نمایش TN استفاده کردهاند که این موضوع بدین معنی است که زاویهی دید شما در زمان تماشای این مانیتور، محدود خواهد شد و جهت مشاهدهی بهترین کیفیت تصویر، باید مستقیماً از روبرو به صفحه نمایش نگاه کنید. بدلیل برخورداری این مانیتور از صفحه نمایش TN، جایگاهی در میان لیست مانیتورهایی که دارای بهترین صفحه نمایش هستند، ندارد.
با وجود تمام کم و کاستیهای این مانیتور، با در نظر گرفتن قیمت آن، میتوان ارزش خرید بالایی برای آن قائل شد، مخصوصاً آنکه بهرهمندی از زمان پاسخ ۱ میلی ثانیهای، به بازیکنان اجازه خواهد داد تا عملکرد خوبی در بازیهای ویدیویی، مخصوصاً در حالت رقابتی آنها داشته باشند.
۷- مانیتور 55OLED Gaming Monitor ایلینور
مزایا:
- کیفیت بالای تصاویر
- نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتز
- برخوردار از یک طراحی شیک و علمی تخیلی
- کاهش زمان تاخیر و سرعت پاسخگویی بالا
معایب:
- بسیار گران قیمت
- عدم پشتیبانی از فناوری HDR
شاید ظاهر مانیتور 55OLED Gaming Monitor شبیه به یک تلویزیون باشد اما برخورداری از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتز، زمان پاسخگویی ۰.۵ میلی ثانیه و پشتیبانی از فناوری FreeSync ایامدی جای هیچ تردیدی را باقی نمیگذارند که با یکی از بهترین و فوق العادهترین مانیتورهای گیمینگ روبرو هستیم.
برخورداری از صفحه نمایش 4K OLED، این مانیتور را قادر ساخته است تا تصاویر با کیفیت بسیار بالایی را به نمایش بگذارد و سایز ۵۵ اینچی این محصول، آن را به یک مانیتور ایده آل جهت قرار گیری در یک اتاق مخصوص بازی تبدیل کرده است.
با وجود تمام ویژگیهای بینظیر این محصول، اما قیمت ۳۰۰۰ پوندی آن، این مانیتور را در ردهی مانیتورهای گران قیمت بازار قرار داده است، آن هم زمانی که این محصول قابلیت پشتیبانی از فناوری HDR را ندارد! تنها در صورتی خرید این مانیتور را به شما توصیه میکنیم که بخواهید بازیهای خود را از طریق پلتفرم PC و بدون استفاده از تنظیمات Ultra اجرا کنید؛ در غیر اینصورت و اگر قصد اجرای بازیها را با یک کنسول (PS4 و Xbox One) دارید، توصیه میکنیم که از یک تلویزیون استاندارد معمولی استفاده نمایید.
۸- مانیتور ROG Strix XG438Q ایسوس
مزایا:
- برخورداری از یک صفحه نمایش بزرگ ۴۳ اینچی با قابلیت پشتیبانی از کیفیت 4K
- کیفیت عالی تصاویر
- بلندگوهای قدرتمند
- مجموعهای بینظیر از قابلیتهای خوب و مناسب
معایب:
- اندازهی این مانیتور برای تمامی موقعیتها مناسب نیست.
- به اندازهی کافی برای قرارگیری در برخی اتاقهای نشیمن بزرگ نمیباشد.
اگر از نظر سخت افزاری به مانیتور ROG Strix XG438Q نگاه کنیم، باید گفت که با محصول منحصر بفردی روبرو هستیم؛ این مانیتور از رزولوشن 4K، نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتز، فناوری VESA DisplayHDR 600 و همچنین FreeSync 2 ایامدی پشتیبانی میکند. با وجود ویژگیهای ممتاز این مانیتور، اما صفحه نمایش ۴۳ اینچی آن برای برخی از کاربران مناسب نیست و نمیتوان آن را به راحتی روی میز قرار داد؛ از طرف دیگر، این محصول در مقایسه با تلویزیونهای مدرن امروزی، بسیار کوچتر از آن است که بتواند در اتاق نشیمن قرار بگیرد.
اگر اتاق نشیمن خانهی شما کوچک است یا میزی که از آن استفاده میکنید، میز بزرگی است، نمایشگر ۴۳ اینچی ROG Strix XG438Q دقیقاً همان چیزی است که بدنبال آن هستید؛ این محصول به عنوان یکی از بهترین مانیتورهای گیمینگ موجود در بازار، هم برای اجرای بازیهای PC مناسب است و هم گزینهی بسیار خوبی جهت اجرای بازیهای دو کنسول نسل بعد PS5 و Xbox Series X خواهد بود.
۹- مانیتور AGON AG322QC4 ایاُسی
مزایا:
- میزان کنتراست عالی
- دقت رنگی فوق العاده
- طراحی منحصر بفرد
معایب:
- قابلیت پشتیبانی کامل از فناوری HDR را ندارد.
- عملکرد کنترل از راه دور آن بسیار بد است.
بدون تردید میتوان گفت که مانیتور AGON AG322QC4 متعلق به نسل بعدی مانیتورها است و فاصلهی قابل توجهی با رقبای خود دارد. این مانیتور به شما اجازه میدهد تا با هزینهای کم، قابلیت استفاده از فناوری HDR را در یک مانیتور گیمینگ بدست آورید؛ چنین قابلیتی معمولاً در مانیتورهای سطح بالای گیمینگ قرار داده شده و وجود آن در AGON AG322QC4، یکی از ویژگیهای مثبت آن محسوب میشود اما باید به این نکته توجه داشت که نباید از این مانیتور انتظار پشتیبانی کامل و فوق العادهای از فناوری HDR را داشته باشید و همچنین نباید کیفیت آن را با مانیتورهایی که این فناوری را با قیمتهای به مراتب بالاتری ارائه میدهند، مقایسه کنید؛ فناوری HDR این مانیتور در یک سطح استاندارد قرار داشته و صرفاً اگر تصاویر آن را با مانیتوری که فاقد HDR است مقایسه کنید، شاهد بهبود قابل توجه تصاویر خواهید بود، اما در مقایسه با مانیتوری که پشتیبانی کاملی از HDR میکند، مانیتور AGON AG322QC4 حرف زیادی برای گفتن ندارد.
اگر بدنبال مانیتور گیمینگی هستید که ضمن پشتیبانی از فناوری HDR، از هزینهی کمی هم برخوردار باشد، این مانیتور انتخاب بسیار مناسبی برای شما خواهد بود و در کنار پشتیبانی محدود از HDR، از رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل، نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتز و فناوری FreeSync ایامدی نیز پشتیبانی میکند و قابلیت ارائهی تصاویر منحصر بفردی را خواهد داشت.
۱۰- مانیتور CG32UQ ایسوس
مزایا:
- کیفیت تصاویر عالی و بهرهمند از مقدار کنتراست بالا
- پشتیبانی محدود از فناوری HDR
- طراحی بدنهی هوشمندانه
- برخوردار از نورپردازی RGB LED
معایب:
- جهت قرار گیری در اتاق نشیمن بسیار کوچک است.
- در مقایسه با سایر محصولات از قیمت بیشتری برخوردار است.
- پشتیبانی نااُمید کننده از فناوری FreeSync ایامدی
مانیتور CG32UQ ایسوس، یکی دیگر از مانیتورهای گیمینگ بازار محسوب میشود که با توجه به مشخصات آن، میتواند برای اجرای بازیهای دو کنسول نسل بعد PS5 و Xbox Series X مورد استفاده قرار بگیرد و انتخاب مناسبی جهت اجرای بازیها روی پلتفرم PC نیست. در حالی که نرخ تازه سازی ۶۰ هرتزی این مانیتور، اجرای بازیها روی پلتفرم PC را با محدودیت روبرو کرده است، اما پشتیبانی از رزولوشن ۳۸۴۰ در ۲۱۶۰ پیکسل، برخورداری از فناوری VESA DisplayHDR 600 و وجود بلندگوهای داخلی فوق العاده، آن را به نمایشگر منحصر بفردی برای اجرای بازیها روی کنسولها بدل نموده است.
اندازه ۳۱.۵ اینچی این مانیتور، محدودیتهایی را برای افرادی ایجاد خواهد کرد که قصد استفاده از آن در اتاق نشیمن را دارند، اما مانیتور CG32UQ ایسوس انتخاب بسیار مناسبی برای افرادی خواهد بود که قصد دارند از آن در پشت میز و برای اجرای بازیها از طریق کنسولها استفاده کنند.
بدین صورت به پایان لیست بهترین مانیتورهای گیمینگ ۲۰۲۰ میرسیم. در انتها شما را به مطالعهی سایر مقالات مرتبط با مانیتورهای گیمینگ سایت پیکسل آرتس دعوت میکنیم:
من یه مانیتور معمولی برای Ps3 میخواستم چی پیشنهاد میکنید ؟