راهنمای استفاده از بخش Photo Mode | ثبت بهترین تصاویر از بازیهای محبوبتان
تبدیل به عکاسی ماهر در حیطهی بازیهای ویدئویی شوید
با این که قابلیت Photo Mode مدت نسبتا زیادی است که در صنعت بازیهای ویدئویی شناخته شده، اما باید صعود و شهرت آن را در نسل هشتم دانست. نسلی که با عناوینی همچون Forza Horizon 4 ،The Last of Us Part 2 و البته چندی پیش Ghost of Tsushima، اثبات کرد که میتوان از دل بازیهایی بزرگ، تصاویری به مراتب زیباتر و جذابتر از چیزی که فکرش را بکنید، استخراج کرد. امروز میخواهیم به اتفاق یکدیگر به مرور چندین نکته بپردازیم که میتوانند به شما کمک کنند تا تصاویر زیباتری از بازیهای خود بگیرید. پس با من، پیکسل آرتس و چند نکتهی مهم در استفاده از قابلیت Photo Mode همراه باشید.
خب پیش از این که به سراغ موارد و تکنیکهای مهم برویم، ابتدا بیایید تا با قابلیتهای جاسازی شده در Photo Mode آشنا شویم.
Camera
اولین موردی که معمولا در بخش Photo Mode مشاهده میکنید، بخش دوربین بازی است. البته این بخش ممکن است در بعضی کات سینهای بازی غیرفعال شود. شما میتوانید در این قسمت به راحتی جایگاه دوربین را تغییر دهید و آن را به هر کجا که علاقه دارید، ببرید. بدان معنا که دیگر لزوما بازی زاویهی مشهور روی شانهی شخصیت اصلی را نشان نمیدهد و شما میتوانید حتی از روبروی شخصیت اصلی، از او عکس بگیرید که اتفاقا عکسهایی جالب و گاها خندهدار از آب در میآیند.
Depth of Field
اگر بخواهیم وظیفهی Depth of Field را به زبان ساده توضیح دهیم، در اصل باید آن را مسئول تاری و وضوح تصویر دانست. اگر شما این بخش را صفر بگذارید، همه چیز در تصویر حالتی بلورین و تار به خود میگیرد. البته شما میتوانید میزان تار بودن تصویر را نیز خودتان انتخاب کنید. با بالا رفتن درجهی Depth of Field، تصویر از نزدیکترین مکان ممکن به دوربین شروع به واضح شدن میکند و در درجهی ۱۰۰، همه چیز در تصویر کاملا واضح است. از این تکنیک برای تمرکز توجه به یک شیء میتوان استفاده کرد که البته میتواند کمی ریسکی باشد.
Display
در این بخش همه چیز مربوط به رنگها است! شما میتوانید رنگها را روشن کنید، تیزتر نمایید، کدرتر کنید و به صورت کلی، هر چیزی که فکر میکنید در حیطهی رنگها قرار میگیرد، در بخش Display قابل تغییر است. با این حال، باید کاملا حواستان را جمع کنید چراکه روشن کردن و تیزتر کردن رنگها به مقدار زیاد یا برعکس، میتواند در نهایت باعث خرابی عکس شما شود.
Screen Effects
در این قسمت شما میتوانید تنظیماتی مانند Motion Blur و Film Grain را تغییر دهید. در قسمت Motion Blur اشیائی که در حال حرکت هستند، بلوریتر و تارتر دیده میشوند تا حس سرعت را به بازیکن انتقال دهند. شما میتوانید این قابلیت را در حین گیمپلی اکثر بازیها نیز پیدا کنید که البته بنا به نظر بسیاری از منتقدین، این قابلیت برای گیمپلی درست نیست. مورد دوم که Film Grain باشد، به تصویر شما حالتی همانند فیلم اجرا شده روی پردهی سینما میدهد؛ یعنی دیگر شاهد تصویری صاف و کاملا واضح نیستیم و با کمی کاهش کیفیت روبرو میشویم، ولی خب همین حالت سینماتیک میتواند برای تصویر ما بسیار مفید باشد. این قابلیت نیز دوباره بنا بر نظر منتقدین زیادی در حین گیمپلی نباید استفاده شود و درست نیست.
Filters
شاید یکی از مهمترین بخشهای Photo Mode همین قسمت Filters باشد. در این بخش شما میتوانید فیلترهای متفاوت و گوناگونی را برای تصویر خود انتخاب کنید، میزان و شدت آن را تغییر دهید تا بالاخره به نتیجهی دلخواهتان نزدیک شوید. همچنین این بخش همان جایی است که شما میتوانید شخصیتهای حاضر در عکس را به کلی حذف کنید تا از مناظر و طبیعت خالص بازی تصویربرداری نمایید… کاری که در عناوینی همچون Ghost of Tsushima به کررات انجام خواهید داد.
Vignettes
این بخش تقریبا شبیه به یک قالب است، ولی در حقیقت با آن تفاوت دارد. Vignettes لبههای تصویر شما را تاریکتر میکند و شما میتوانید میزان این تاریکی را تغییر داده، کم و زیاد کنید. این قسمت با وجود ساده بودن، میتواند حالتی کاملا سینماتیک به عکسهای شما بدهد و گاها تصاویری جذاب و با ابهت را تحویل بازیکن خواهد داد.
Frames
اگر در قسمت قبلی میگفتیم چیزی شبیه به قالب، اکنون واقعا با خود قالب سر و کار داریم. حالت عادی قالبها معمولا کادربندی سیاه از بالا و پایین یا چپ و راست است. اما با این حال، بعضی بازیها پا را فراتر میگذارند و قالبهایی را ارائه میدهند که خاص و کاملا منحصر به فرد هستند. قالبهای جنگل، محیط فضایی، کارت پستال، کامیک بوک و … همگی از این دست قالبها میباشند. به هر حال، اگر به دنبال آن هستید که عکسی سینماتیک و با ابهت بگیرید، شاید همان قالبهای اولیه بهترین انتخاب برای شما باشند.
Logo
لوگو بخشی است که شاید کمترین استفاده را در میان دیگر ابزارها داشته باشد. برای هر بازی، شما معمولا میتوانید اسم بازی یا اسم استودیوی سازنده را در عکس قرار دهید، اندازه آن را تغییر داده و در جای مناسب آن را بگذارید. نمیخواهم ادعا کنم که استفاده از لوگو هیچگاه عکسی زیبا و جذاب را درست نمیکنند، ولی معمولا اگر عکسهایتان را بدون لوگو بگیرید، امکان این که زیباتر شوند، بیشتر است.
خب حالا که توانستیم با بخشهای مختلف Photo Mode آشنایی پیدا کنیم، به سراغ تکنیکهایی برویم که میتوانند به شما در عکسبرداری بهتر کمک نمایند.
عکس آزمایشی بگیرید
یکی از مهمترین کارهایی که در همان ابتدای آغاز بازی باید انجام دهید، گرفتن عکس آزمایشی است. در این مرحله اصلا انتظار نداریم عکسهایی بگیرید که در جشنواره برنده شوند، بلکه هدف ما آن است که شما با ساختار اولیهی بخش Photo Mode آشنا شوید و از آن مهمتر، بدانید که چه قابلیتهایی اضافه بر سازمان در این بخش وجود دارد. با این کار، به راحتی میتوانید تشخیص دهید که چه صحنهای پتانسیل تبدیل شدن به یک عکس زیبا را دارد و چه صحنهای را هر کاری هم بکنید، نمیتوان انتظار عکسی خوب از آن داشت.
The Rule Of Thirds
دلیل آن که اسم سرفصل را انگلیسی گذاشتم، آن بود که The Rule Of Thirds یک تکنیک عکسبرداری است و درست نیست که آن را ترجمه کرده و از معادلی اشتباه استفاده کنم. در این تکنیک شما باید تصویر خودتان را چه به صورت افقی و چه به صورت عمودی، به سه قسمت تقسیم کنید. خطوطی فرضی برای خودتان در تصویر بکشید تا بتوانید کاملا این مورد را تجسم نمایید. حال، نکتهای مهم، شخصیت اصلی، هدف عکس و یا هر چیزی که قرار است محوریت عکس شما را داشته باشد، باید در تقاطع این خطوط قرار بگیرد. مثلا نباید شخصیت اصلی را وسط مربعهای تشکیل شده قرار دهید، بلکه وی باید در تقاطع خطوط عمودی و افقی سمت چپ تصویر قرار بگیرد. این تکنیک تاثیری در کیفیت و رزولوشن عکس شما ندارد، ولی به طور قطع تاثیر زیادی در جذابیت و زیبا بودن تصویر خواهد داشت. خودتان این موضوع را امتحان کنید.
از تمام امکانات خودتان استفاده کنید
بعضی از دوستان تنها علاقه دارند که از یک صحنهی زیبا، یک تصویر ساده تهیه کنند. اما آیا بهترین گزینه همین است؟ قطعا نه! اگر قرار بود اینطور باشد که سازندگان این مقدار قابلیت مختلف در بخش Photo Mode قرار نمیدادند. اگر به صحنهای زیبا رسیدید، حتما تمامی بخشهایی که بالاتر توضیح دادم را یک بار مرور نمایید. افکتها و فیلترهای گرافیکی میتوانند جلوهای کاملا جدید به عکس شما بدهند. تغییر زاویهی دوربین میتواند به کل ظاهر عکس را عوض کند و البته میزان تیز بودن رنگها نیز تاثیر بسزایی میتواند در تصویر داشته باشد. چه بسیار مکانهای تاریکی که با تغییر روشنایی تصویر میتوانند به فرصتی عالی برای عکسبرداری تبدیل شوند. موقعیتهای زیادی وجود داشته که تنها با یک حذف شخصیت ساده میتوانند به منظرهای زیبا از طبیعت تبدیل شوند که در کمتر فیلم سینمایی نظیر آنها یافت شود. محتوای کلام، اصلا قابلیتهای این بخش را دست کم نگیرید که میتواند یکی از بزرگترین اشتباههای ممکن باشد.
زیاد عکس بگیرید
شما اگر به آتلیه نیز بروید باید ۳۰ عکس بگیرید تا از میان آنان ۵ تا را به راحتی انتخاب کنید، پس چطور انتظار دارید که بدون عکس گرفتن زیاد بتوانید در یک بازی ویدیئویی که تازه در آن پسزمینه نیز مانند آتلیه برای شما آماده نشده است، عکسهایی زیبا و جذاب بگیرید؟ پس تا میتوانید از صحنههای مختلف عکس بگیرید. بالاخره یکی از آنها چنان زیبا و جذاب میشود که خودتان از زحمتتان کیف میکنید. حتی اگر لازم است، از یک صحنهی تکراری با فیلترهای مختلف، زاویهی دوربین متفاوت و ابزارهای متنوع، چندین عکس بگیرید!
حواستان به موقعیت باشد
یک تکنیک مرسوم در عکسبرداری است که میگوید شما نباید پشت به نور عکس بگیرید، چرا که باعث میشود تصویر شما سیاه و تاریک شود. خب این را همهی ما میدانیم و هیچ کس نیز آن را تکذیب نمیکند. اما بیایید موقعتی خاص را در نظر بگیریم، چه کسی از عکسی که در آن اسپایدرمن در آسمان، پشت به خورشید در حال غروب باشد، بدش میآید؟ تمام مواردی که تا کنون به صورت اصول عکسبرداری از آنها یاد میشد را میتواند در شرایط و موقعیتی خاص زیر پا گذاشت و عکسهایی شگفتانگیز گرفت… پس موقعیت را در نظر بگیرید و حواستان را جمع کنید.
در آخر، ۲ نکته را خدمت شما عرض میکنم که ربط چندانی به تکنیک عکسبرداری ندارند، ولی دانستن آنها بهتر از ندانستنشان است. در ابتدا لازم است که بدانید دیدن و تماشای کار دیگران، میتواند به شما ایدههای جدید و دیدگاهی تازه ببخشد. تا میتوانید به عکسهایی که دیگران گرفتهاند سر بزنید، بررسی کنید و ببینید چه نکتهی جدیدی در عکس وجود دارد که شما آن را رعایت نکرده یا به آن دقت نکردهاید. مورد دوم آن است که باید حواستان را جمع کنید در حین نگاه کردن به عکسهای دیگران، با اسپویل داستانی روبرو نشوید. برای جلوگیری از این کار، بیایید خودمان اولین نفری باشیم که در راه فرهنگسازی قدم برداشته و از انتشار عکسهایی که اسپویل دارند، جلوگیری کنیم. در طول بازی میتوانید بیش از ۳۰۰ عکس تهیه کنید، پس لزومی ندارد که حتما عکسهایی را منتشر کنیم که اسپویل دارند، زیرا دستمان برای عکسهای بدون اسپویل تماما باز است. پس شما نیز این مورد را رعایت کنید و مانع از اسپویل شدن بازی برای دیگر افراد جامعه شوید.