احتمالا شما هم مثل من در این چند ساعت، با ورود به هر کدام از شبکههای اجتماعی، تنها با یک خبر مواجه شدید: «مایکروسافت، مجموعه شرکت بتسدا و تمامی بازیهای آن را با پرداخت ۷.۵ میلیارد دلار، خریداری کرد!»
این خبر، قطعا به عنوان برگ برندهای برای مایکروسافت در رقابت با سونی تلقی میشود، آن هم وقتی ناشری مانند بتسدا با عناوین موفقی مثل Fallout و The Elder Scrolls به مجموعه مایکروسافت ملحق گردد. پس با پیکسل آرتس همراه باشید تا نگاهی به جوانب و نتایج این خرید بیندازیم.
ساخت بازیهای باکیفیتتر، به نفع مایکروسافت
با اضافه شدن بتسدا به مایکروسافت، تعداد استودیوهای این شرکت مجموعا به عدد ۲۳ میرسد و قطعا بین این استودیوها، همکاریهایی در سطوح بزرگ و کوچک صورت میگیرد و این همکاریها به بهینه و باکیفیتتر شدن بازیها، مخصوصا عناوین انحصاری مایکروسافت منجر خواهد شد.
ساخت دنباله برای بعضی از عناوین
شاید بسیاری از گیمرها درمورد بهترین نسخه از سری بازیهای Fallout همنظر باشند؛ Fallout New Vegas. نسخهای که دستپخت استودیوهای آبسیدین و بتسدا بود. بعد از موفقیت New Vegas، همه انتظار عرضه نسخه دوم از New Vegas را میکشیدند، ولی به دلیل اختلافات بین این دو شرکت، همکاری بر سر نسخه جدید Fallout New Vegas لغو شد و هر کدام راه خود را پیش گرفتند، اما حالا با توجه به حضور هر دو مجموعه بتسدا و آبسیدین در لیست استودیوهای گیم مایکروسافت، همکاری برای تولید Fallout New Vegas چندان دور از ذهن نیست .
علاوه بر این، همانطور که بالاتر اشاره شد، امکان ایجاد فرنچایزهای جدید یا دنبالههایی که پیش از این تولیدشان امکان پذیر نبود هم وجود دارد.
آیا از این به بعد باید منتظر انحصار بازیهای بتسدا روی ایکس باکس باشیم؟
جواب این سوال را فقط گذر زمان مشخص میکند، اما طبق حدسیات میشود گفت نه. چون که سیاست مایکروسافت در این سالها، بر ضد جریان انحصارطلبی جریان داشته است. البته که بازیهای جدید بتسدا پس از انتشار از روز اول روی سرویس گیمپس ایکس باکس منتشر میشوند، اما بازیهایی که از قبل منتشر یا معرفی شدهاند، حتی در صورت انحصاری شدن عناوین بتسدا، روی پلتفرمهای خود باقی میمانند و به جمع انحصاریها اضافه نمیشوند.
پاسخ سونی؟
در برابر این خرید مایکروسافت، سونی دو راه روبروی خود دارد: سرمایهگذاری بیشتر روی عناوین انحصاری خود و خرید استودیوهای کوچک و مستقل.
قطعا در طول نسل ۸، قدرت عناوین انحصاری سونی به همه ثابت شده است، بنابراین سرمایهگذاری بیشتر روی این قسمت، نه تنها خریداران بیشتری را به سوی PS5 میکشاند، بلکه میتواند توازن قدرت را تا حدودی به نفع سونی برگرداند، بنابراین، این کار میتواند واکنش خوبی باشد و تا حدودی سونی را نجات دهد.
راه دیگری که سونی در اختیار دارد، خرید استودیوهای مستقل است. بگذارید خیالتان را راحت کنم، سونی توان خرید استودیویی در حد و اندازه بتسدا را نداشته و به هیچ عنوان هم بودجهای نزدیک به این غول آمریکایی، مایکروسافت ندارد، پس همین الان فکر یک همچین خریدی از طرف سونی را از سر خود بیرون کنید و در قفسه گزینه های محال دستهبندی نمایید!
ولی در نهایت، تمام این موارد، بر اساس چیدمان احتمالات، گمان و حدسیات نویسنده گردآوری شده و ممکن است گذر زمان هر کدام از این موارد را نقض کند و احتمالات جدیدی را به وجود آورد. نظر شما در اینباره چیست؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
خیلی مفید بود 👍
خوشم اومد از بررسی ت چون جامع بود و متفاوت. بنظرم این جنگ انحصار طلبی یی که راه افتاده یجورایی به ضرر گیمراست در کل چون با پلتفرمای متفاوت نمیتونن همه ی گیمارو بازی کنن. از طرفی این وسط سونی فنا خیلی م براشون بد نشد این مدت اخیر سونی خیلی بیخیال شده و انگار جاش محکمه پس حرکت جدیدی نمیزنه شاید این اتفاق باعث شه به خودش بیاد و کارای جدیدی بکنه😅
به ضرر گیمراست ولی به نفع توسعهدهندهها:)
ولی آره، اینم حرفیه
دوست عزیز ادب داشته باش شما اصن میدونی چند ساعت صرف نوشتن این متن شده دسته نویسنده هم درد نکنه
دیدگاه جالبی بود ممنون
عالی و خیلی مفید
good
خیلی عالی و مفیدبود دمت گرم