جدیدترین ساختهی استودیو Ubisoft Quebec که برای اولین بار در E3 سال ۲۰۱۹ با نام Gods & Monsters نمایش داده شد، بازیکنان را به یک دنیای فانتزی و با تم اساطیر یونان باستان میبرد. این عنوان با همان نمایشهای اولیه به شدت با عنوانی مانند The Legend of Zelda: Breath of the Wild مقایسه شد و به عقیده بسیاری Immortals Fenyx Rising، ورژن یوبی سافت از بازی مذکور است. در ادامه با نقد پیکسل آرتس همراه باشید تا ببینیم این بازی چه عملکردی دارد.
Immortals Fenyx Rising یک بازی اکشن ماجراجویی همراه با تعدادی از عناصر نقش آفرینی است که بازیبازان در نقش یک سرباز فانی به نام Fenyx باید خدایان یونان باستان را که توسط “تایفون” (Typhoon) (یک تایتان اهریمنی که به دست زئوس سالها به زندان افتاده بود و حالا فرار کرده) نفرین شدهاند را نجات دهد. داستان بازی همان کلیشهی قدیمی “تو تنها کسی هستی که میتواند دنیا را نجات بدهد” است که طبعاً پیچ و خمهای خاص خودش را ارائه میدهد. در ابتدا Fenyx، بعد از غرق شدن کشتیش در کنار ساحل به هوش میآید و متوجه دنیای اطراف و نفرین تایفون بر مردم شهرش میشود. بازی خیلی سریع ابزار و سلاحهای لازم را در اختیار شما میگذارد و به خوبی شما را با مکانیزمهایش آشنا میکند. در همان اوایل متوجه دید خاص و طنزآلود بازی به علم اسطوره شناسی میشوید؛ روایتگران داستان، پریمیتیئوس و زئوس (خدایان یونان باستان)، در میان ماجرای معروف به زنجیر کشیده شدن وی توسط زئوس، نشستهاند و داستان فینیکس را روایت میکنند. روایت به این گونه است که وقتی با فینیکس به منطقههای با اهمیت یا بخش خاصی از داستان میرسید، صدای آن دو در پس زمینه پخش میشود که در حال گفت و گو راجب فینیکس و دیگر خدایان هستند. جوکهای رد و بدل شده در طول داستان اکثر مواقع به جا و بامزه هستند و خوشبختانه به چرت و پرت گویی بدل نمیشوند. صداگذاری اکثر شخصیتها مناسب است و افرادی مانند Elias Toufexis (صداگذار آدام جنسن در سری Deus Ex) به کار گرفته شدهاند. البته باید اعتراف کنم به شدت از لهجهی یونانی در گفتار انگلیسی بیزارم! در نگاه اول فاصلهی دوربین بازی به نظر مناسب همهی افراد نیست و متاسفانه در این لحظه تنظیماتی برای شخصیسازی آن وجود ندارد.
بگذارید به شما بگویم که وقتی استودیوی Ubisoft Quebec، سازندهی Assassin’s Creed Odyssey، دوباره یک بازی دیگر که از قضا آن هم در یونان باستان روایت میشود میسازد، دقیقا چه اتفاقی میفتد. مکانیزم مبارزات Immortals Fenyx Rising عیناً مانند Assassin’s Creed Odyssey میباشد. ضربهی سبک، ضربهی سنگین، جاخالی، پری کردن (Parry) و استفاده از قابلیتهایی که با نگه داشتن دکمهی LB/L1 روی کنترلر شما فعال میشوند. طبعاً Immortals Fenyx Rising زاویهی خودش را از این سبک مبارزات نشان میدهد و در کل مبارزات بازی در موازات با گرافیک هنری خاصش پر زرق و برق و پر از افکتهای تصویری رنگارنگ هستند. قابلیتهای خداگونهی Fenyx که هرکدام به خوبی تم اسطورهای بازی را حفظ کردهاند، بهترین وسیله برای آسیب زدن به باس فایتها و یا کنترل جمعیت دشمنان هستند. بعضی از قابلیتها که شاید در تریلرهای بازی آنها را دیده باشید، شامل کوبیدن یک چکش بزرگ به زمین یا در آمدن تعداد زیادی نیزه از زیر پای فینیکس که دشمنان را به هوا پرتاب میکنند، است. یک قابلیت دیگر که به نظر میرسد از بازی Assassin’s Creed Origins برداشته شده، کنترل کردن تیر زمانی که از کمان خارج شده میباشد و یکی از ارکان اصلی پازلهای بازی به حساب میآید که در ادامه به طور مفصل راجبش صحبت میکنیم. طراحی دشمنان و باس فایتهای بازی، رنگارنگ و ترکیبی با اسطوره شناسی یونانی است. از حیواناتی مانند شیر و خرس گرفته تا افسانههایی مانند هایدرا (موجودی مار مانند که با قطع کردن هر سر، دو سر دیگر در آن محل در میآید، احتمالا در انیمیشن نوستالژیک هرکول آن را دیده باشید) و مینیاتور (موجود افسانهای معروف با سر گاو و بدن انسان)، غولهای تک چشم یا سربازهایی که توسط نفرین تایفون تسخیر شدهاند. درکل بازی در القای حس و حال یونان باستان به سبک اسطورهای خیلی خوب عمل میکند.
بازی شدیداً بر پایه یک سیستم استقامت (Stamina) برنامه ریزی شده است که به نظر میرسد از عنوان تحسین شدهی The Legend of Zelda: Breath of the Wild الهام گرفته باشد. شما برای انجام هرکاری باید میزان استقامت خود را در نظر بگیرید؛ دویدن، پریدن، بالا رفتن از سطوح، مبارزات، شنا کردن و استفاده از قدرتهای خداگونه. همه و همه نیازمنده نوار استقامت شما هستند که بدون انجام ارتقا، در اول بازی مقدار آن بسیار ناچیز است. ضمناً از تمام سطوح موجود در بازی میتوان بالا رفت به شرطی که استقامت لازم را داشته باشید. بازی دارای یک سیستم معجون سازی ساده اما کاربردی میباشد که با ارتقا دادن و ساختن معجونهای مربوط به استقامت، میتوانید در مواقع لازم از آنها بهره ببرید. با کامل کردن یک سری چالش پلتفرمینگ در نقاطی از نقشه آیتمی به نام Zeus’s Lightning به دست میآورید که برای ارتقای استقامت استفاده میشود.
نقشهی بازی از چندین منطقهی مختلف تشکیل شده و اکوسیستمهای مختلفی را ارائه میدهد. از محیطهایی با چمنهای سرسبز گرفته تا دشتهای قرمز و کوههای برف آلود. در ابتدا نقشهی بازی را نوعی مه پوشانده که با رفتن به مجسمهی خدای آن منطقه و بالا رفتن از آن میتوانید منطقه را Scout و آن را آنلاک کنید. مشکلی که سیستم دیدهبانی (Scout) بازی دارد، دقت بیش از حد آن است که به نظر غیر ضروری میرسد. وقتی وارد حالت Scout میشوید باید یک نشانگر کوچک را روی مناطق مختلف برده و با فشار دادن دکمهای فعالیت آن قسمت را علامت گذاری کنید. حالا اگر یک ذره با جای اصلی این فعالیت یا صندوق فاصله داشته باشید باید مجددا تلاش کنید که با توجه به تعداد زیاد فعالیتها در هر منطقه گاهاً به طرز غیرضروریی وقت گیر میباشد. برای سفر کردن در نقشه میتوانید یک اسب/گوزن را رام کرده و یا از بالهای Daedalus (مخترع یونانی) استفاده نمایید. البته بالها به شما قابلیت پرواز کردن را نمیدهند، بلکه نوعی سیستم Gliding برای آنها تعبیه شده که تقریبا یک خروجی مانند شناور شدن با شنل در سری بتمن تحویل بازیکنان میدهد.
گرافیک هنری بازی واقعا معرکست! گرافیک Immortals Fenyx Rising چیزی بین یک عنوان کارتونی و واقع گرایانه میباشد که در کنار رنگ بندی، نور پردازی و تخریب پذیری خوبش، خروجی بسیار با کیفیتی نیز بیرون میدهد. همچنین بازی روی کنسول اکس باکس وان اس روان اجرا میشود و در کنار یک گرافیک خوب، فریم ریت مناسبی هم دارد. تنها مشکلی که در بُعد فنی بازی دیده شد، گیر کردن در لودینگهای In-game بود. خصوصاً بعد از استفاده از گزینهی Fast travel، بازی بعد از در آمدن از صفحهی بارگذاری، در یک بارگذاری دیگر داخل خود بازی گیر میکرد و غیر از خروج و اجرای مجدد این مشکل برطرف نمیشد.
گیمپلی Immortals Fenyx Rising پر از بخشهای پازلی و پلتفرمینگ مختلف است. یک تم پازلی تقریبا سبک در طی مراحل اصلی وجود دارد که زیاد به مغز بازیکنان فشار نمیآورد ولی زیرکی خود را نیز حفظ میکند. پازلها به طرز دیوانه واری متنوع هستند و گیمپلی بازی را صرفاً از تکرار کشتن دشمنان در محیط و رفتن به محیط بعدی و انجام دوباره این کار، نجات میدهند؛ خارج از مراحل اصلی، در نقشه پازلهایی وجود دارند که گاهاً میتوانند چالش برانگیز باشند و از فسفرهای خاکستری بازیکنان کار بکشند؛ از رد کردن یک تیر در چندین حلقه گرفته تا روشن کردن مشعلهای مخفی در محیط، پیدا کردن چند توپ و قرار دادن آنها در یک محیط شطرنج مانند براساس یک تصویر که در نقطهای دیگر قرار دارد و نواختن یک ملودی روی یک چنگ غول آسا (در نقاط دیگر نقشه چنگهای کوچکی وجود دارند که ملودی مورد نیاز را به شما یاد میدهند). شما در بازی بدون حل کردن نوعی پازل حتی یک صندوق ساده هم نمیتوانید به دست آورید و این که بازی توانسته این حجم از پازلهای متنوع را ارائه بدهد، در نوع خودش اعجاب آور است.
در بازی چندین مدل چالش وجود دارد؛ از چالشهایی که نیازمند حل کردن پازلهای جور و واجور هستند، تا کشتن نوعی هیولای افسانهای یا جمع کردن نوعی گیاه یا چالشهای رد کردن تیر از حلقه که بالاتر به آن اشاره کرده بودم. این چالشها در پاداش به شما سکههایی میدهند که برای ارتقای قابلیتها و قدرتهای فینیکس به کار میروند و در کنار آن چالشهای هفتگی و روزانه وجود دارند که با انجام آنها میتوان از فروشگاه بازی آیتمهای ارزشمندی کسب کرد. آیتمها یا در واقع همان مواد ساخت و سازی که با کشتن دشمنان و یا باز کردن صندوقها به آنها دسترسی پیدا میکنید، در ارتقای لباس و سلاحها مورد استفاده قرار میگیرند.
شایان ذکر است که دست شما در شخصی سازی فینیکس کاملا باز است. سلاح و لباسها یک سطح کلی دارند و فقط ظاهرشان از یک دیگر متفاوت است و اینجور نیست که مانند یک عنوان تماماً نقش آفرینی، هر سلاح را جدا ارتقا دهید. شخصی سازی بازی و طراحی تجهیزات فینیکس بسیار با کیفیت است؛ سلاح، لباس، بالها و پرندهی فینیکس، همه و همه قابل شخصی سازی هستند و هر کدام یک مزیت خاص را ارائه میدهند که میتوان در نبرد یا میزان استقامت و تاثیر معجونها برای شما مفید واقع شود. خوشبختانه قابلیت انتخاب مزایای یک سلاح/لباس و تغییر ظاهرش به یک شکل دیگر وجود دارد.
Immortals Fenyx Rising عنوانی است که در نقطهای بین The Legend of Zelda: Breath of the Wild و Assassin’s Creed Odyssey قرار میگیرد. دلیل مقایسهاش با عنوانی مانند زلدا اغلب در گرافیک هنری، سیستم استقامت مشابه و بهره بردن از پازل خلاصه میشود. اما Immortals Fenyx Rising چیزی فراتر از یک کلون ساده است و شاهد یکی از خوش ساختترین بازیهای یوبیسافت در نسل هشتم هستیم.
Immortals Fenyx Rising عنوانی است که در نقطهای بین The Legend of Zelda: Breath of the Wild و Assassin's Creed Odyssey قرار میگیرد. دلیل مقایسهاش با عنوانی مانند زلدا اغلب در گرافیک هنری، سیستم استقامت مشابه و بهره بردن از پازل خلاصه میشود. اما Immortals Fenyx Rising چیزی فراتر از یک کلون ساده است و شاهد یکی از خوش ساختترین بازیهای یوبیسافت در نسل هشتم هستیم.
+ تم طنز و دید خاص به اساطیر یونانی
+ پازلهای زیرکانه و متعادل
+ مبارزات خوب
+ کیفیت بالای شخصی سازی
- کمبود ایدههای اورجینال
- دقت بیش از حد و غیرضروری سیستم Scout
- بعضی مواقع بازی در بخش بارگیری گیر میکند
چه عجب بالاخره یه بازی عالی از طرف یوبیسافت آدم باورش نمیشه 😂🤝
با تشکر از نقد تقریبا بیطرفانهی شما. نمرهی جالبی هم دادین بهش.