بازیهای نقش آفرینی ژاپنی همیشه داستانی برای تعریف کردن دارند. تنها کاری که لازم است انجام دهید، اندکی گوش کردن است. زمانی که قصهای جدید در یک بازی JRPG را آغاز میکنید، گویی سازندگان قصد دارند خیلی سریع مخاطب را جادو کرده و با یک فشار کوچک، شما را درون یک اقیانوس وسیع و زیبا بیندازند. در میان بازیهای نقش آفرینی ژاپنی، عناوینی وجود دارند که همیشه به عنوان پرچم داران این سبک شناخته میشوند و سازندگان این بازیها همیشه دوست دارند تا عناصر شاهکار گونه و جادویی بازی را به رخ مخاطب بکشند. با این حال، در میان این بازار نه چندان پر سر و صدا، عناوینی هم وجود دارند که بدون ادعا و در کمال تواضع و فروتنی، به بهترین شکل ممکن جادویتان میکنند. این بازیها برای تبلیغات خود نیازی به فیلمهای پر خرج یا عوامل پر تعداد ندارند بلکه به ساده ترین شکل به بازار عرضه میشوند و تنها گوشی برای تعریف کردن یک داستان دلنشین و غرق کننده میخواهند.
بازی Ni no Kuni: Wrath of the White Witch یکی از همین عناوین است. Ni no Kuni: Wrath of the White Witch که در برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ و در کشور ژاپن منتشر شد، توانست نظر بسیاری را به خود جلب کند و استودیوی Level 5 را باز هم به موفقیت برساند. در سال ۲۰۱۳، همان بازی به صورت بومی سازی شده برای مناطق غربی منتشر شد و با یک بومی سازی با کیفیت و عالی توانست باز هم درخشان ظاهر شود. پس از عرضه نسخه دوم در سال گذشته میلادی که با نام Ni no Kuni II: Revenant Kingdom شناخته میشد، شاید حدس این که نسخه بازسازی شده Ni no Kuni: Wrath of the White Witch عرضه شود، خیلی سخت نبود. درخشش دوباره با نسخه دوم باعث شد تا باندای نامکو (Bandai Namco) فرصت را غنیمت بشمرد و بازی Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remasterd را عرضه کند.
بهتر است در همین ابتدا اشاره کنیم که پس از تجربه نسخه دوم، قطعا بازگشتن به نسخه اول بازی کمی سخت است، چرا که به غیر از زمینه روایت داستان، نسخه دوم تقریبا در همه موارد نسبت به نسخه اول چندین مرحله پیشرفت کرده و به پروژه بزرگتری تبدیل شده است و حالا کنار آمدن دوباره با مکانیکهای Ni no Kuni: Wrath of the White Witch کمی سخت جلوه می کند. با این حال، بازی آن قدر زیبا و دلنشین است که خیلی راحت این موضوعات را از یاد میبرید.
داستان بازی Ni no Kuni: Wrath of the White Witch از آن جایی آغاز میشود که یک پسر بچه پاک و معصوم به نام الیور (Oliver) در شهری آرام و زیبا به نام Motorville همراه با مادرش زندگی میکند. الیور به کمک یکی از دوستان خود تصمیم به ساخت یک ماشین کوچک میگیرد تا به وسیله آن سطح شهر را جست و جو کنند و هیجان و ماجرای جدیدی برای خود بسازند اما به نظر میرسد که همه چیز قرار نیست طبق برنامهها پیش برود. جادوگر خبیث و بد ذات از سرزمین جادویی که میداند الیور میتواند باعث تهدید برنامههای شیطانیاش شود، او را طلسم کرده و طی ماجراهایی که پیش میآید، الیور، مادر خود را در وضعیت وخیم و بدی مییابد. الیور که هیچ راه و مسیری برای ادامه زندگی پیش روی خود نمیبیند، خود را در اتاق و افکار خود حبس میکند. با این حال، این پایان راه نیست و اشکهای او به سرعت به عروسک دوران کودکیاش جان میبخشد. Fairy بامزه و خنده دار به الیور میگوید که راه درمان مادر الیور، آمدن او به دنیای جادویی است.
داستان بازی با این که مانند تمام عناوین نقش آفرینی ژاپنی خیلی دیر به حرکت میافتد و ریتم کند و آرامی دارد، اما آن چنان شما را مجذوب خود میکند که دل کندن از آن به شدت سخت میشود. طرح کلی داستان بازی و حتی وقایعی که در طول آن رخ میدهد، بسیار کلیشهای هستند و آن ها را در انیمهها، بازی ها و کتابهای فراوانی مشاهده کرده بودیم اما عواملی باعث میشوند که سفر الیور و Fairy در Ni no Kuni: Wrath of the White Witch به یکی از بهترین ها تبدیل شود. بزرگترین دلایلی که باعث میشوند تا داستان بازی Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered برایتان جذاب تر از تمام کلیشههای قبلی جلوه کند، میان پردههای انیمه مانند و فوقالعاده زیبای بازی و البته بومی سازی و صداگذاری دلنشین و فوقالعاده آن محسوب میشوند. استودیوی Level 5 با همکاری با استودیوی معروف انیمیشن سازی به نام Studio Ghibli دست به ساخت میان پردههایی زده که مشاهده آنها با آن حجم روایت داستان در بین فصل ها و مراحل، تنها روحتان را آرام میکند. علاوه بر این، صداگذاری و بومی سازی بسیار عالی بازی، مخصوصا در نسخه بازسازی شده که کیفیت کار را نیز افزایش داده است، باعث شده تا گوش دادن به قصه دلنشین و زیبای Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered بسیار لذت بخش شود. به طور کلی میتوان گفت که داستان Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered قلب شما را در دستان خودش میگیرد. درون هستهی داستان، یک حس کودکانه و معصوم وجود دارد که حتی قلبهای سنگی را آب میکند!
شاید عامل بعدی که داستان Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered را تقویت میکند، شخصیت پردازی جالب آن باشد. در طول بازی با شخصیتهای اصلی و فرعی بسیاری دیدار میکنید و گاهی اوقات شناخت خوب و واقعی آنها میتواند نکات بسیاری را برایتان آشکار سازد. اولین شخصیتی که با آن افتخار آشنایی دارید، Fairy است؛ همان عروسک زمان کودکی الیور که حالا به یک موجود زنده و در واقع، راهنمای الیور تبدیل شده است. دیالوگهای بامزه و صداگذاری بی نقص او در بازی باعث شده تا خیلی سریعتر از آن چه فکر میکنید، به Fairy وابسته شوید. واقعیت این است که الیور برای تبدیل شدن به یک جادوگر قهار در دنیای جادویی، راه طول و درازی را در پیش رو دارد و در این مسیر طولانی، با چندین و چند شخصیت مختلف دیدار میکنید و آشنا میشوید اما نکته جالب این جا است که هیچکدام از این شخصیتها مانند نمونههای قبلی نیستند و هر کدام برای خود چنان شخصیت خاصی دارند که هیچوقت نمیتوانید حرکات آن ها را پیش بینی کنید.
در Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered با یک دنیای زیبا و بزرگ طرف هستیم که الیور و دوستاناش میتوانند در آن سفر کرده و ماجراهای بسیاری را تجربه کنند. مکان ها و موقعیتهای پرشماری در این دنیای پهناور وجود دارند که هر کدام یک پادشاهی، یک جنگل خطرناک یا یک غار تاریک هستند و برای خود دنیایی خاص دارند. الیور با جست و جو و کاوش در این دنیای جادویی و رنگارنگ، افراد مختلفی ماند پادشاهان را از نفرین «بی انگیزگی» جادوگر بد ذات، یعنی Dark Djinn Shadar نجات میدهد.
اما الیور در این سفر تنها نمیتواند از دلربایی و عناصر جادویی خود استفاده کند و قطعا باید با دشمنان و خطرات موجود در طول مسیر خود، مبارزه نماید. برای کسانی که سری را با نسخه دوم، یعنی Ni no Kuni 2 Revenant Kingdom آغاز کردند، باید بگوییم که سیستم مبارزات Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered میتواند در ابتدا شما را ناامید کند. در نسخه دوم، با یک سیستم مبارزه فعال و «Hack & Slash» مانند طرف بودیم که بازیباز میتوانست به صورت آزادانه به مبارزه بپردازد اما سیستم مبارزات در Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered به صورت Active Time Battle است که نمونه آن را در عناوین نقش آفرینی قدیمی مانند Final Fantasy 12 مشاهده کرده بودیم. برای کسانی که با این سبک مبارزات آشنا نیستند باید توضیخ دهیم که در سیستم مبارزات Active Time Battle، بازیباز باید ابتدا تاکتیک اولیه خود را انتخاب کند. به عنوان مثال، با انتخاب تاکتیک «حمله» شخصیت اصلی به صورت فعال و بدون دخالت بازیباز، به دشمن ضربه میزند یا ضرباتی دریافت میکند. بازیبازان میتوانند در هر زمان، شیوه مبارزه خود را تغییر دهند یا در محوطه تعیین شده حرکت نمایند اما کنترل هیچ گدام از کارهای حمله یا دفاع را به صورت همزمان در دست ندارند. در واقع سیستم مبارزات بازی، ترکیبی از سیستم مبارزات نوبتی و اکشن است که عالی طراحی شده و با اضافه شدن شخصیت های دیگر به تیم، میتواند به شدت پیچیده نیز جلوه کند.
هر کدام از شخصیتهایی که در طول بازی به تیم شما ملحق میشوند، یک سری قابلیت و رفتار خاص دارند که به مبارزات بازی یک وجهه بسیار تاکتیکی میدهند. همچنین مراحل فرعی پرشماری برای شما در نظر گرفته شده که جذابیت بالایشان حتی باعث میشود تا داستان اصلی را برای مدتی طولانی رها کنید.
آن قدر در مورد ماهیت بازی Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered صحبت کردیم که یادمان رفت این بازی در واقع یک نسخه بازسازی شده است! نسخه بازسازی شده یکی از JRPGهای دلربای نسل گذشته، چگونه از کار درآمده است. در این قسمت علاوه بر نکات خوب، یک سری نکات منفی نیز به میان میآید. اول از همه این که Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered از نظر بصری و کیفی، یک بازسازی فوقالعاده است. بازی روی پلیاستیشن ۴ پرو از رزولوشنهای 4K یا 1440p با نرخهای فریم گوناگون پشتیبانی میکند و بازی از نظر بصری شبیه به یک تابلوی نقاشی شده است. همچنین در زمینه صداگذاری و افکتهای صوتی، نسخه بازسازی شده به خوبی عمل میکند و همه چیز به سطح کیفی بالایی رسیده است. با این حال، مشکل از جایی آغاز میشود سازندگان در Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered یک سری موارد را از بازی اصلی حذف کردهاند. همچنین در نسخه بازسازی شده، خبری از هیچ محتوای اضافی و خاصی نیست و تنها همان بازی قبلی با کاور و بسته بندی نو به فروش می رسد. شاید بهتر بود سازندگان یکی از نسخههای فرعی سری را همراه با نسخه بازسازی شده منتشر میکردند یا یک سری موارد اضافه و ویژه را برای آن در نظر میگرفتند اما این اتفاق رخ نداده است. در آخر همچنین بد نیست کمی هم از موسیقیهای شاهکار بازی تعریف کنیم که Joe Hisaishi وظیفه ساخت آن ها را برعهده داشته و به جادوییتر و لذتبخش تر شدن بازی کمک میکند.
Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered به معنی واقعی کلمه یک بازی جادویی است. این بازی به راحتی میتواند روحتان را آرام کند و سادهتر از آن چیزی که فکر میکنید، در این دنیای شلوغ و پر از درگیری، داستانی دلنشین و رویایی را برایتان روایت نماید. همان طور که گفته شد، شاید پس از تجربه نسخه دوم Ni Nu Kuni، کنار آمدن با گیمپلی، مخصوصا سیستم مبارزات نسخه اول، کمی مشکل باشد اما خیلی زودتر از چیزی که فکر میکنید با همه این موارد کنار میآیید و ماهیت بازی را درک میکنید. تجربه بازی Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered برای تمام دوست داران سبک نقش آفرینی ژاپنی لازم است، حتی اگر نسخه اصلی را در سالهای گذشته تجربه کرده باشید.
Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered به معنی واقعی کلمه یک بازی جادویی است. این بازی به راحتی میتواند روحتان را آرام کند و سادهتر از آن چیزی که فکر میکنید، در این دنیای شلوغ و پر از درگیری، داستانی دلنشین و رویایی را برایتان روایت نماید. همان طور که گفته شد، شاید پس از تجربه نسخه دوم Ni Nu Kuni، کنار آمدن با گیمپلی، مخصوصا سیستم مبارزات نسخه اول، کمی مشکل باشد اما خیلی زودتر از چیزی که فکر میکنید با همه این موارد کنار میآیید و ماهیت بازی را درک میکنید. تجربه بازی Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered برای تمام دوست داران سبک نقش آفرینی ژاپنی لازم است، حتی اگر نسخه اصلی را در سالهای گذشته تجربه کرده باشید.
طراحی هنری فوق العاده - موسیقیهای زیبا
بومی سازی انگلیسی با سطح بالا
سیستم مبارزات سرگرم کننده و درگیرانه
عدم وجود محتوای جدید در نسخه بازسازی شده